معرفی محصولات, ملکی بلاگ

رعایت کردن بهداشت سینک ظرفشویی

رعایت بهداشت سینک ظرفشویی بسیار مسئله مهمی می باشد و شما باید روزانه و حداقل هفته ای یک بار  برای تمیز کردن آن زمان بگذارید. منظور از تمیز کردن سینک ظرفشویی یک پاکسازی سطحی و سریع نمی باشد، بلکه تمیز کردن عمیق و مناسب مد نظر می باشد. دلیل اهمیت این موضوع این است که شما به طور مرتب برای شستن و تمیز کردن مواد غذایی، شستشو ظروف و تهیه غذا از سینک آشپزخانه استفاده می کنید و مستقیما با سلامتی شما در ارتباط می باشد. وجود رطوبت دائمی و ریختن مواد غذایی در سینک ظرفشویی و شستشو هر گونه ظروف کثیف باعث تجمع باکتری ها و میکروب هایی می شود که ممکن است منجر به بیماری شوند.

اگر شما به بهداشت سینک ظرفشویی اهمیت ندهید، بدترین چیزی که نصیبتان می شود بوی بدی است که از آن به مشامتان خواهد رسید. علاوه بر آن ظاهر نامناسب و تغییر رنگ آن است که احساس ناخوشایندی را در شما ایجاد می کند، زیرا زمانی که شما وارد آشپزخانه می شوید اولین چیزی که نظرتان را جلب می کند سینک ظرفشویی می باشد. ممکن است در هنگام شستشو و استفاده از سینک ظرفشویی میکروب ها و باکتری ها روی دستان شما قرار گیرد و سلامتی تان را به خطر بیندازد. همه ما می دانیم که سینک آشپزخانه در قلب آشپزخانه و مکانی برای تهیه غذا، کمک به آشپزی و شستشو ظروف می باشد. سینک های ظرفشویی ممکن است جنس های مختلفی داشته باشند. اما ما در اینجا قصد داریم در مورد محبوب ترین سینک ظرفشویی یعنی نوع استیل آن و پاکسازی آن صحبت کنیم.

مراحل ضدعفونی کردن سینک ظرفشویی چگونه است؟

یکی از پرکاربردترین وسایل در خانه و آشپزخانه شما سینک ظرفشویی می باشد. بهداشت سینک ظرفشویی اگر به درستی انجام نشود، علاوه بر ظاهر نه چندان دلچسب آن، ممکن است منجر به بیماری شود. تمیز کردن سینک آشپزخانه نیز می بایست طبق اصولی انجام شود که در اینجا به آنها اشاره می کنیم:

  • خالی کردن سینک

برای تمیز کردن سینک ظرفشویی استیل ابتدا اگر ظروف کثیف، دستمال و وسایل دیگری در سینک وجود دارد، خارج نمایید. باید دقت نمایید اگر وسایلی داخل یا اطراف سینک نگهداری می کنید، همانند نگهدارنده اسفنج ظرفشویی نیز باید پاکسازی شود تا تمام آلودگی ها برطرف گردد.

  • شستن با مواد شوینده سبک

تمامی سطوح سینک ظرفشویی را با استفاده از یک ماده شوینده سبک یا صابون به همراه پارچه نرم و آب گرم بشویید. شستشوی شیر ظرفشویی، محل زهکشی و لبه های بیرونی فراموش نشود. سعی کنید این کار را بعد از هر باری که از سینک ظرفشویی برای شستن ظروف و مواد خوراکی استفاده می کنید، انجام دهید.

 

  • ریختن آب داغ

به منظور بهداشت سینک ظرفشویی و از بین بردن بوی بد مقداری آب داغ داخل قسمت زهکشی بریزید. این کار به از بین رفتن تکه های چربی و عوامل مسدود کننده زهکشی و لوله ها کمک شایانی می کند. بهترین کار این است که در یک ظرف متوسط مقداری آب بجوشانید و آن را داخل سینک ظرفشویی خالی کنید. با خالی کردن آب داغ تفاله هایی که ممکن است راه را گرفته باشد پاکسازی خواهند شد.

  • ریختن مخلوط جوش شیرین و آبلیمو

ترکیبی از جوش شیرین و آبلیمو را برای ریختن روی سطح سینک درست کنید. برای این کار ۱ قاشق چایخوری جوش شیرین و ۱/۴ فنجان آبلیمو اضافه کنید و سپس آن را بر روی سطح سینک ظرفشویی بریزید. بعد از حدود ده دقیقه سطح سینک ظرفشویی را با آب داغ بشویید. این محلول را برای مکان هایی که در اثر ریختن مداوم آب سفیدک زده اند نیز مانند کناره های شیر، بکار ببرید. بعد از ریختن با فرچه یا مسواکی تمیز و نه خیلی سخت بر روی آن بکشید تا همه جا کاملا تمیز شود. این کار را هفته‌ای یک بار می توانید انجام دهید.

  • ریختن مخلوط در زهکش سینک

یکی از موارد بهداشت سینک ظرفشویی مربوط به لوله های متصل به سینک می باشد. برای تمیز کردن لوله ها و اتصالات سینک ظرفشویی مقدار ۱/۲ فنجان جوش شیرین و ۱/۴ فنجان آبلیمو را با هم مخلوط کنید و در زهکش سینک ظرفشویی بریزید. سپس ۱/۲ فنجان سرکه به دنبال آن بریزید. بعد از ۵ تا ۱۰ دقیقه آب داغ داخل آن ریخته شود. مخلوط موادی که گفته شد، باعث شکستن ضایعات و کثیفی داخل لوله ها می شود و قبل از اینکه دوباره تشکیل شوند آب داغ آنها را پاکسازی می کند. شما این کار را با محلول های شستشویی که خیلی اسیدی نیستند نیز می توانید انجام دهید.

 

عوامل کثیف شدن سینک ظرفشویی چیست؟

یکی از اصلی ترین عوامل کثیف شدن سینک ظرفشویی بقایایی است که بعد از شستن ظروف در سینک باقی می مانند.

  1. در اثر شستن ظروف، چربی ها و تکه های غذا از آنها جدا شده و روی سینک ظرفشویی باقی می مانند. این  باقی مانده های غذا مکان مناسبی برای رشد باکتری ها و میکروب ها می باشند.
  2. علت رنگ زرد و قهوه ای سطوح سینک ظرفشویی ریختن چای و قهوه در آن می باشد. تفاله های چای باقی مانده در سینک نیز منجر به تغییر رنگ آن می شوند و بهداشت سینک ظرفشویی را از بین می برند.
  3. اگر سینک ظرفشویی به صورت روزانه تمیز نشود باعث رشد باکتری و میکروب در آن می شود. در صورت پاکسازی نکردن سینک، رنگ و بوی آن تغییر خواهد کرد.
  4. یکی دیگر از دلایل کثیف شدن سینک ظرفشویی باقی ماندن ظروف کثیف به مدت طولانی در آن می باشد. این کار نه تنها باعث کثیف شدن سینک ظرفشویی می شود بلکه باعث رشد باکتری های بیماری زا در ظروف نیز خواهد شد.
  5. کیفیت آب شما نیز ممکن است باعث ایجاد ظاهر نامطلوب بر روی سینک ظرفشویی شود. وجود آهک و مواد معدنی در آب باعث رسوب آنها بر روی سطح سینک و کنار شیر آب شود. رسوب آهک به رنگ سفید در می آیند و در صورتی که چای، قهوه و یا مواد خوراکی رنگی بر روی آنها ریخته شود رنگ آن تغییر پیدا می کند.
  6. از قرار دادن ظروف کثیف به مدت طولانی در سینک ظرفشویی پرهیز کنید.

اهمیت پاکسازی لوله ها و فاضلاب سینک

علاوه بر پاکسازی سطح سینک ظرفشویی، باید قسمت لوله ها و فاضلاب سینک نیز تمیز شوند. زیرا این قسمت به سینک راه دارد و ممکن است باکتری ها و میکروب های بیماری زا به داخل سینک ظرفشویی راه پیدا کنند. همچنین وجود ضایعات غذا، چربی ها و کثیفی در لوله ها باعث ایجاد بوی بد در سینک و آشپزخانه می شود. تنها به شستن سطح سینک بسنده نکنید و قسمت راه بند، شیر آب و لوله های متصل به سینک را پاکسازی کامل کنید.

اسفنج یا سیم؟ کدامیک برای شستشوی سینک مناسب است؟

اسفنج یا دستمالی که برای شستشوی سینک ظرفشویی استفاده می نمایید بایستی نرم باشد و از استفاده از دستمال های زبر و سیمی خودداری نمایید. استفاده از دستمال زبر یا سیم ظرفشویی باعث خط افتادن و ایجاد ظاهری زشت در سینک خواهد شد.
اسفنج ظرفشویی را جدا از اسفنجی که برای شستشوی سینک استفاده می نمایید قرار دهید و بعد از هر استفاده اسفنج ها را در مکانی قرار دهید تا خشک شوند. مرطوب ماندن اسفنج ها به مدت طولانی و مرتب باعث ایجاد آلودگی در آنها خواهد شد. دستمال و اسفنج ظرفشویی را به طور مرتب بشویید و در صورت خرابی تعویض کنید.
شاید شما به این موضوع دقت نکرده باشد اما استفاده از پارچه یا اسفنج کثیف نیز می تواند باعث کثیف شدن سینک ظرفشویی شود. بعد از هر بار شستن ظرف ها، اسفنج را نیز با دقت بشویید و هر چند وقت یکبار اسفنجی که برای شستن ظروف از آن استفاده می کنید را تعویض کنید.

چرا برای تمیز کردن سینک های استیل نباید از جرم گیر و تمیز کننده های اسیدی استفاده کرد؟

بسیاری از افراد تصور می‌کنند استفاده از جرم گیر و تمیز کننده های اسیدی باعث سفید  و تمیز شدن سینک ظرفشویی استیل می شود. اما این تصور کاملا اشتباه است و استفاده از این مواد ظاهر و رنگی نامناسب بر روی سینک ظرفشویی استیل ایجاد خواهد کرد. استفاده از مواد اسیدی باعث ایجاد لکه و تغییر رنگ سطح استیل خواهد شد و در موارد دیگر و استفاده بیشتر باعث خوردگی و از بین رفتن آن می شود.
مصرف مواد اسیدی علاوه بر خرابی سطح سینک ظرفشویی باعث ایجاد حساسیت در پوست انسان نیز می شود. ممکن است این مواد باعث تحریک و قرمزی و حتی ایجاد تاول در پوست شوند. چشم ها و بافت های بینی تحریک می شوند و در صورتیکه مواد اسیدی غلظت و درصد بالایی داشته باشند باعث سوختگی بافت ها می شوند و بسیار خطرناک هستند. این مواد به خصوص برای کسانی که ناراحتی ریه دارند بسیار مضر می باشند.

نتیجه گیری

برای داشتن آشپزخانه ای زیبا و بدون بوی نامناسب، بهداشت سینک ظرفشویی حتما باید رعایت شود. سینک آشپزخانه مرکز توجه و مهم ترین قسمت آشپزخانه می باشد. افراد با ورود به آشپزخانه اولین چیزی که به چشمشان می خورد این قسمت می باشد. تمیزی سینک ظرفشویی علاوه بر ظاهر آن برای سلامتی نیز مهم و ضروری می باشد. اگر سینک ظرفشویی به طور مرتب تمیز شود دیگر ظاهر و رنگ نامناسب در آن دیده نمیشود و همچنین از ایجاد بوی بد در آن جلوگیری می شود.
سعی کنید در شستشو سینک ظرفشویی از مواد شوینده ملایم استفاده کنید و از شستشو با جرم گیر و مواد اسیدی که به سینک و همچنین خودتان آسیب می زند، جدا خودداری نمایید. همانطور که اشاره کردیم مواد شوینده اسیدی برای شستشوی سینک ظرفشویی استیل مناسب نمی باشند. اگرچه جوش شیرین، آبلیمو و سرکه از مواد اسیدی هستند، اما از مواد اسیدی ملایم هستند و در صورت استفاده آسیبی به سطح استیل ایجاد نمی کنند. برای راحتی در تمیز کردن سینک، ظروف را در سینک  ظرفشویی به مدت طولانی قرار ندهید و ضایعات غذا و تفاله چای را از سینک خارج کنید و در سطل زباله بریزید. علاوه بر خود سینک لوله ها و اتصالات متصل به سینک را نیز پاکسازی نمایید.